SuperSpetters

SuperSpetters

Als één van de eerste zwemscholen in de regio mogen wij de zwemlessen inrichten en afsluiten met het KNZB ‘SuperSpetters’ diploma en daar zijn we trots op! Bij SuperSpetters staan tijdens de zwemles plezier, zwemveiligheid en zelfredzaamheid centraal. De kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. Dit sluit precies aan bij de uitgangspunten van onze zwemschool.

Buiten de coronatijd hebben we een ouderbijeenkomst om uitleg te geven over het materiaal en de zwemles methodiek, maar helaas kan dat nu niet. Daarom vertellen we graag in een KORT FILMPJE over onze zwemschool en het SuperSpetters programma. Als je na het zien van het filmpje nog vragen hebt beantwoorden we die natuurlijk graag.

Kinderen vanaf 5 jaar krijgen in kleine groepjes van max. 8 zwemles. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma. Je hebt bij ons dus niet de mogelijkheid om tussendoor een A of B diploma te halen, omdat we dit niet afnemen. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC. Het SuperSpetter-diploma geeft aan dat het kind zwemveilig is.
Onze groepen blijven het hele traject bij elkaar, net als een klasje op school. We kijken dan wel naar de ontwikkeling van het kinderen. Hierin zien we dat kinderen zich gemiddeld, sneller of juist minder snel kunnen ontwikkelen, net als op school. Zolang dit voldoende is kunnen onze leerkracht dit differentiëren. Als een kind extreem opvalt, omdat het veel verder is of juist achterblijft, kan het zijn dat het beter is om een periode(s) door of terug te plaatsten. 
Het totale zwemlestraject omvat 10 periodes van 8 weken/lessen. Iedere periode wordt afgesloten met een sticker voor in het zwemboek, dat de kinderen ontvangen als ze bij ons starten. Elke les duurt 45 minuten.
De kinderen starten aanvankelijk met 1x zwemles per week. Na periode 5 (5e sticker) wordt aangeboden om eventueel 2x per week te gaan zwemmen.

Inschrijven | Tarieven

©Swim’s Cool | Slegers&Clement VOF – Alle rechten voorbehouden