SuperSpetters

Webbanner liggend lang
Swim’s Cool kiest voor KNZB zwemlesmethode SuperSpetters

7 juli 2016 – Uniek in Valkenswaard en omstreken: leren zwemmen met SuperSpetters!
Bij Swim’s Cool leren kinderen vanaf september 2016 zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Als zij 2x 45 minuten per week zwemmen kunnen zij binnen een schooljaar zwemvaardig zijn en het KNZB zwemdiploma halen.

Swim’s Cool leert kinderen zwemmen met de KNZB zwemlesmethode. Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is; het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Zwem-ABC.

Met de SuperSpetters methode geven we les in kleine groepjes van 8 kinderen en kan er per week 45 of 90 minuten gezwommen worden. De zwemlesmethode is het beste geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

gk1603126763In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zich zelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, water trappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers. Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen, waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet.
De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Sanne en Sem volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.

Wij starten met SuperSpetters zwemlessen na de zomervakantie 2016. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Meer info over SuperSpetters
Lesduur: 45 of 90 minuten
Inschrijven | Tarieven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.